Loading color scheme

Zápis z ČS z 24. 2. 2024

Zápis z členské schůze konané na Kuželně Dačice dne 24. 2. 2024

Přítomní: dle prezenční listiny odevzdané vedení TJ Centropen

 

1) ÚVODNÍ SLOVO

Předseda oddílu Pavel Gellner a manažer oddílu Lukáš Vacuška přivítali všechny účastníky valné hromady. Bylo zmíněno, že florbalový oddíl je nejpočetnější sportovní oddíl v Dačicích. Schůze se nezúčastnil žádný zástupce vedení TJ.

2) INFORMACE O FUNGOVÁNÍ ODDÍLU – ORGANIZAČNÍ STRUKTURA A VEDENÍ ODDÍLU

Manažerem oddílu byla představena organizační struktura oddílu a členové výkonného výboru. Stávající předseda, Ing. Pavel Gellner, následně oznámil svůj konec ve funkci předsedy oddílu. Z představených kandidátů pak valná hromada nadpoloviční většinou hlasujících zvolila novým předsedou pana Radovana Kubeka ml., který při výkonu své funkce bude úzce spolupracovat se stávajícím manažerem oddílu a nově místopředsedou, Ing. Lukášem Vacuškou, Ph.D.

3) INFORMACE O FUNGOVÁNÍ ODDÍLU - JEDNOTLIVÉ KATEGORIE

Klub má 9 mládežnických týmů, z toho 6 chlapeckých a 3 čistě dívčí, a 3 týmy dospělých. V chlapecké kategorii má klub plnou strukturu, čímž naplňuje podmínky účasti v programu PP3 Českého florbalu. Elitní tým můžu hraje divizi, elitní tým žen celostátní 1. ligu žen. Z úst trenérů bylo přítomným představeno fungování každého družstva, co se týká počtu dětí, tréninků, zápasů či zapojení rodičů.

Přítomným byly rovněž představen plány týkající se nižšího počtu kategorií přihlašovaných v příští sezoně s ohledem na odliv hráčů v kategorii dorostenců a juniorů do větších klubů (Hattrick Brno, Štíři Č. Budějovice apod.), důsledkem čehož bude nezbytné opustit program PP3. Ženy a první tým mužů po nevydařených sezónách budou nastupovat v nižších soutěžích. Cílem mužů je co nejrychlejší návrat do divize, ženy čeká výrazná přestavba týmu.

4) INFORMACE O FUNGOVÁNÍ ODDÍLU - POŘÁDANÉ AKCE, ZAPOJENÍ DO PROJEKTŮ

Proběhly tři turnaje pro základní školy a malotřídní základní školy, přičemž v plánu je uspořádání Open air turnaje pro malotřídní školy v červnu tohoto roku. Klub pokračuje v ukázkových florbalových hodinách v základních školách a školkách v Dačicích a okolí. Pokračuje spolupráce se ZŠ J. A. Komenského, ZŠ Staré Město pod Landštejnem a ZŠ Český Rudolec, ke kterým přibyla nově ZŠ Slavonice. Koncem prázdnin nás pak čeká druhý ročník akce „Rozloučení s prázdninami“, která si v roce 2023 odbyla úspěšnou premiéru.

5) INFORMACE O FUNGOVÁNÍ ODDÍLU - FINANCE

Vedením oddílu byl představen rozpočet klubu, k nahlédnutí byl výsledek hospodaření za uplynulý kalendářní rok a srovnání s roky předchozími. Klub se od předminulého roku potýká s deficitem způsobeným především velmi výrazným snížením dotací po covidových letech a růstu nákladů za haly a přihlašované soutěže. Tento deficit se však povedlo zastavit a rok 2023 skončil v kladných číslech, čímž se zmíněný deficit začal snižovat. Cílem pro rok následující je rozpočet zcela narovnat, k čemuž má přispět úspora nákladů za některé soutěže Českého florbalu a dobrý výsledek oddílu v rámci projektu PP3. TJ Centropen Dačice rovněž uzavřela novou dotační smlouvu s městem Dačice, jehož vedení se touto změnou snaží zlepšit podmínky sportovních oddílů. Proti plánům klubu se však mohou postavit např. možné zdražení startovného, pohonných hmot, pronájmů sportovních hal nebo nižší dotace od NSA, které jsou sice přislíbené, ale přijdou nejdříve v polovině roku.

Na závěr zástupci vedení klubu poděkovali všem partnerům a sponzorům.

6) PLÁNY NA KONEC SEZÓNY A PŘÍŠTÍ ROK

Z organizačního pohledu je v nejbližších měsících v plánu VH TJ 14. 3. 2024, kde bude představen nově zvolený předseda oddílu. Dále byly v rámci tohoto bodu shrnuty chystané změny a akce zmíněné již v předchozích bodech.

7) DISKUZE

Závěrečná diskuse byla krátká a nesla se zejména v duchu poděkování odstupujícímu předsedovi oddílu, panu Pavlu Gellnerovi. Následovala rovněž krátká debata o chystané rekonstrukci sportovní haly SŠTO Dačice.